Εύκολες συνταγές

Συνταγή σαλάτας με φασόλια

Σχετικά με τη συνταγή

Η Sea Bean Salad είναι ένα δροσιστικό και θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις του ωκεανού με φρέσκα λαχανικά. Αυτή η σαλάτα είναι γεμάτη με ζωηρά χρώματα, υφές και ένα υπέροχο μείγμα γεύσεων. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να ενσωματώσουν περισσότερες φυτικές επιλογές στη διατροφή τους χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

Φασόλια
200 g

ντοματίνια
1 φλιτζάνι

Αγγούρι
1

Κόκκινο κρεμμύδι
1/2

Αβοκάντο
1

Τυρί φέτα
100 g

Ελιές Καλαμών
1/4 φλιτζάνι

Φρέσκος μαϊντανός
1/4 φλιτζάνι

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Χυμός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας

Αλάτι
Για γεύση

Μαύρο πιπέρι
Για γεύση

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτή τη Sea Bean Salad, θα έχετε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τα λαχανικά σε φέτες, μια ξύλινη κοπή, ένα μπολ ανάμειξης, ένα σύρμα ή ένα πιρούνι για την προετοιμασία του ντρέσινγκ, μια πιατέλα σερβιρίσματος και λαβίδες σαλάτας. . . για το ρίξιμο της σαλάτας.

Τώρα που έχουμε όλα τα έτοιμα, ας βουτήξουμε στη διαδικασία προετοιμασίας αυτής της νόστιμης θάλασσας σαλάτας με φασόλια.

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε προετοιμάζοντας τα φασόλια. Ξεπλύνετε τα με κρύο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπερβολική αλμύρα.
2. Σιγοβράζουμε τα φασόλια σε βραστό νερό για περίπου 1 λεπτό και μετά τα μεταφέρουμε σε παγόλουτρο για να κρυώσουν. Αυτή η διαδικασία βοηθά στη διατήρηση του ζωντανού πράσινου χρώματος και της τραγανής υφής τους.
3. Μόλις κρυώσουν, στραγγίστε τα φασόλια και στεγνώστε τα με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
4. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα αφήνουμε στην άκρη.
5. Καθαρίζουμε το αγγούρι, το κόβουμε σε φέτες κατά μήκος και αφαιρούμε τους σπόρους με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια, κόψτε το αγγούρι σε μικρά κομμάτια.
6. Ψιλοκόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι και το αφήνουμε στην άκρη.
7. Κόψτε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε το κουκούτσι και αφαιρέστε προσεκτικά τη σάρκα. Κόβουμε το αβοκάντο σε κύβους.
8. Θρυμματίζουμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια.
9. Ψιλοκόβουμε τον φρέσκο ​​​​μαϊντανό.
10. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα φασόλια, τα ντοματίνια, το αγγούρι κομμένο σε κύβους, το κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τους κύβους του αβοκάντο, την θρυμματισμένη φέτα, τις ελιές Καλαμάτας και τον φρέσκομαϊντανό.
11. Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι για να φτιάξετε το ντρέσινγκ.
12. Ρίξτε το dressing πάνω από τα υλικά της σαλάτας και ανακατέψτε απαλά για να επικαλυφθούν όλα τα ομοιόμορφα.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της Sea Bean Salad είναι περίπου 20 λεπτά. Μπορεί να γίνει λίγο περισσότερος χρόνος αν είστε νέοι στο ζεμάτισμα φασολιών, αλλά μην ανησυχείτε—είναι μια απλή διαδικασία που προσθέτει μια ωραία πινελιά στη σαλάτα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

🌟 Όταν επιλέγετε φασόλια, αναζητήστε φρέσκα και ζωηρά φασόλια χωρίς σημάδια μαρασμού ή αποχρωματισμού.

🌟 Θυμηθείτε να ζεματίσετε για λίγο τα φασόλια πριν προσθέσετε στη σαλάτα. Αυτό το διασφαλίζει ότι διατηρούν το τραγανό τους ενώ μειώνουν τη φυσική αλατότητα.

🌟 Μη διστάσετε να προσαρμόσετε τις ποσότητες των υλικών σύμφωνα με τις προσωπικές σας γευστικές προτιμήσεις. Αν σας αρέσουν τα ντοματίνια, προσθέστε κι άλλα! Εάν δεν είστε λάτρης της φέτας, μειώστε την ποσότητα ή παραλείψτε την εντελώς.

🌟 Σερβίρετε το Sea Bean Saladon σε μια μεγάλη πιατέλα, γαρνιρισμένη με μερικά επιπλέον κλωναράκια φρέσκου μαϊντανού. Τα ζωηρά χρώματα και οι αναζωογονητικές γεύσεις σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια επισκόπηση των κατά προσέγγιση θρεπτικών αξιών ανά μερίδα Sea Bean Salad:

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
220

Πρωτεΐνη
8g

Παχιά
16g

Υδατάνθρακες
12g

Ίνα
5 g

Βιταμίνη C
25 mg

Κάλιο
450 mg

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποσότητες των συστατικών που αναφέρονται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Η Sea Bean Salad είναι ένα ευέλικτο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως δροσιστικό ορεκτικό ή ελαφρύ κυρίως πιάτο. Συνδυάζεται καλά με ψητά θαλασσινά, ψητό κοτόπουλο ή ακόμα και ως επικάλυψη για μπρουσκέτα. Ακολουθούν μερικές ιδέες παρουσίασης και πλευρικές εναλλακτικές που μπορείτε να εξετάσετε:

🍽️ Παρουσίαση:

  • Το αυτοκίνητο τη σαλάτα σε ατομικό μπολ σερβιρίσματος για μια προσωπική πινελιά.
  • Σερβίρετε τη σαλάτα σε μια βάρκα με κούφια αγγουριού για μια εντυπωσιακή παρουσίαση.
  • Πασπαλίστε τη σαλάτα με θρυμματισμένη φέτα και λίγο ελαιόλαδο για μεγαλύτερη οπτική γοητεία.

🌿 Εναλλακτικές πλευρές:

  • Σερβίρετε τη θάλασσα σαλάτα με φασόλια μαζί με μια κρούστα μπαγκέτα ή φέτες ψωμιού ολικής αλέσεως.
  • Συνδυάστε το με μια δροσερή σαλάτα καρπούζι με εσπεριδοειδή για μια έκρηξη καλοκαιρινών γεύσεων.
  • Για ένα πιο χορταστικό γεύμα, προσθέστε μια πλευρά κινόα ή κουσκούς για να κάνετε το πιο χορταστικό.

Συνθήκες αποθήκευσης

Η σαλάτα με φασόλια θαλάσσης είναι καλύτερα να απολαμβάνετε φρέσκια, αλλά αν σας περισσέψει, μπορείτε να αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Λάβετε υπόψη ότι η υφή των φασολιών μπορεί να μαλακώσει ελαφρώς μετά την κατάψυξη.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η σαλάτα με φασόλια προσφέρει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία λόγω των θρεπτικών συστατικών της:

🌱 Φασόλια: Αυτά τα ζωηρά πράσινα λαχανικά είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες Α και C και μετάλλα όπως κάλιο και ασβέστιο. Συμβάλλουν στην υγιή πέψη και υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Παρέχουν επίσης βιταμίνες Α και C.

🥒 Αγγούρι: Τα αγγούρια είναι ενυδατικά και πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Βοηθούν στην ενυδάτωση, προάγουν την υγεία του δέρματος και συμβάλλουν στη συνολική ενυδάτωση και αποτοξίνωση λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό.

🧅 Κόκκινο κρεμμύδι: Τα κόκκινα κρεμμύδια περιέχουν φλαβονοειδή και θειούχες ενώσεις που έχουν αντιφλεγμονώδεις ουσίες και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων χοληστερόλης.

🥑 Αβοκάντο: Τα αβοκάντο είναι μια καλή πηγή υγιεινών μονοακόρεστων λιπαρών, φυτικών ινών και βασικών θρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη Κ, η βιταμίνη Ε και το κάλιο. Υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και παρέχουν για την ένωση του δέρματος.

🫒 Ελιές Καλαμάτας: Αυτές οι ελιές είναι πλούσιες σε υγιή λιπαρά και αντιοξειδωτικά. Συμβάλλουν σε μια υγιεινή μεσογειακή διατροφή και προσφέρουν αντιφλεγμονώδεις πηγές.

🍋 Χυμός λεμονιού: Ο χυμός λεμονιού προσθέτει μια λαμπερή γεύση στη σαλάτα, ενώ παρέχει μια καλή ποσότητα βιταμίνης C που τονώνει το ανοσοποιητικό.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ατομικές διατροφικές ανάγκες μπορούν να διαφέρουν, επομένως πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας ή έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο για εξατομικευμένες συμβουλές.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε η Sea Bean Salad, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

🥗 Μεσογειακή σαλάτα με κινόα: Μια χορταστική σαλάτα με κινόα, φρέσκα λαχανικά, ελιές και τυρί φέτα,

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button