Εύκολες συνταγές

Συνταγή κέικ με καφέ και αμυγδαλωτό

Συνταγή κέικ με καφέ και αμυγδαλωτό

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στον παραδεισένιο συνδυασμό καφέ και αμυγδαλωτών με αυτή την απολαυστική συνταγή Κέικ με καφέ και μακαρόν. Αυτό το παρακμιακό επιδόρπιο είναι ένας τέλειος συνδυασμός πλούσιων γεύσεων καφέ και λεπτής γλυκύτητας αμυγδαλωτού, δημιουργώντας μια πραγματικά εξαίσια απόλαυση για κάθε περίσταση. Οι υγρές στρώσεις κέικ με έγχυση καφέ συμπληρώνονται από μια λαχταριστή γέμιση αμυγδαλωτού και από μια βελούδινη κρέμα βουτυρόκρεμα καφέ. Με την ακαταμάχητη γεύση και την όμορφη παρουσίασή του, αυτό το κέικ είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και που τους κάνει να λαχταρούν για περισσότερα.

Συστατικά

<πίνακας>

Για την τουρτα:
Για τη γέμιση αμυγδαλωτού:
Για το πάγωμα με βουτυρόκρεμα καφέ:

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας κόκκοι στιγμιαίο καφέ

1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό

1 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

4 μεγάλα αυγά

1 φλιτζάνι γάλα

2 κουταλιές της σούπας κόκκοι στιγμιαίο καφέ

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτή την εξαιρετική συνταγή για Κέικ με καφέ και αμυγδαλωτό, θα ετοιμάσετε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ 9 ιντσών
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Μπολ ανάμειξης
  • Ηλεκτρικός αναδευτήρας ή αναδευτήρας βάσης
  • Χτυπάμε
  • Λαστιχένια σπάτουλα
  • Σχάρα ψύξης
  • Σπάτουλα όφσετ (για το πάγωμα)
  • Διακοσμητική τσάντα και άκρη (προαιρετικά, για διακόσμηση)

Τώρα που έχουμε όλα τα έτοιμα, ας βουτήξουμε στη διαδικασία προετοιμασίας!

Προετοιμασία

Βήμα 1: Προετοιμασία των στρωμάτων κέικ

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και λαδώστε δύο στρογγυλά ταψιά για κέικ 9 ιντσών. Στρώστε το κάτω μέρος με λαδόκολλα για εύκολη αφαίρεση.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μέχρι να ενωθούν καλά.
3. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, κρεμάστε το μαλακωμένο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
4. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Φροντίστε να ξύσετε τις πλευρές του μπολ για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
5. Διαλύστε τους κόκκους του στιγμιαίου καφέ στη γάλα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν πλήρως. Προσθέστε αυτό το καφέ στο μείγμα βουτύρου και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
6. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη, καθώς μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ένα πυκνό κέικ.
7. Μοιράστε τη ζύμη ομοιόμορφα ανάμεσα στις προετοιμασμένες φόρμες του κέικ, λειάνοντας τις κορυφές με μια λαστιχένια σπάτουλα.
8. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγείτε καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
9. Μόλις γίνουν, βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης για να κρυώσετε εντελώς πριν τα συναρμολογήσετε.

Βήμα 2: Προετοιμασία της γέμισης Macaroon

1. Σε ένα μπολ, συνδυάστε την τριμμένη καρύδα, το ζαχαρούχο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα.
2. Αφήστε τη γέμιση αμυγλωτού στην άκρη ενώ ετοιμάζετε το frosting με βουτυρόκρεμα καφέ.

Βήμα 3: Προετοιμασία του παγώματος Coffee Buttercream

1. Σε ένα μικρό μπολ, διαλύστε τους κόκκους στιγμιαίου καφέ σε ζεστό νερό, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν τελείως. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το μαλακωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
3. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη στο βούτυρο, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και ελαφρύ.
4. Προσθέστε το κρύο καφέ και το εκχύλισμα βανίλιας στο βουτυρόκρεμα. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν όλα καλά και το γλάσο να γίνει λείο.

Βήμα 4: Συναρμολόγηση του κέικ

1. Το θέαμα από τις κρύες κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος ή βάση για κέικ.
2. Απλώστε μια ομοιόμορφη στρώση γέμισης αμυγδαλωτού πάνω από τη στρώση του κέικ, φροντίζοντας να αφήσετε ένα μικρό περίγραμμα γύρω από τις άκρες.
3. Το στερεώστε προσεκτικά τη δεύτερη κέικ πάνω από γέμιση, πιέζοντας απαλά για να τη δείτε.
4. Πασπαλίστε ολόκληρο το κέικ με το frosting με βουτυρόκρεμα καφέ, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα offset για να επιτύχετε ένα λείο και ομοιόμορφο φινίρισμα.
5. Εάν θέλετε, μπορείτε να διακοσμήσετε το κέικ με επιπλέον τριμμένη καρύδα, ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή σχέδια σωλήνων χρησιμοποιώντας μια τσάντα διακόσμησης και άκρη.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτής της συνταγής για Κέικ με καφέ και αμυγδαλωτό θα διαρκέσει περίπου 45 λεπτά για την προετοιμασία της ζύμης για κέικ, 25-30 λεπτά για το ψήσιμο των κέικ και επιπλέον 20-30 λεπτά για την προετοιμασία της γέμισης με αμυγδαλωτό και του παγώματος με βουτυρόκρεμα καφέ. Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις ατομικές μαγειρικές δεξιότητες και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegans, ακολουθούν ορισμένες αντικαταστάσεις συστατικών για να γίνει αυτή η συνταγή κατάλληλη:

  • Αντικαταστήστε το βούτυρο γαλακτοκομικών με vegan βούτυρο ή μαργαρίνη.
  • Αντικαταστήστε το ζαχαρούχο γάλα με μια εναλλακτική vegan, όπως συμπυκνωμένη γάλα καρύδας ή σπιτικό συμπυκνωμένο γάλα αμυγδάλου.
  • Χρησιμοποιήστε γάλα φυτικής προέλευσης, όπως γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας, αντί για κανονική γάλα.

Κάνοντας αυτές τις απλές εναλλαγές, μπορείτε να τη μετατρέψετε τη συνταγή σε μια απόλαυση φιλικής προς τους vegan χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την υφή.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά σας είναι σε θερμοκρασία πριν ξεκινήσετε. Αυτό βοηθά στην προσπάθεια μιας λείας και ομοιόμορφης ζύμης.
– Κοσκινίζουμε τα στεγνά υλικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ) για να φύγουν τυχόν σβώλοι και ενσωματώνουμε αέρα στο μείγμα για ένα πιο ελαφρύ κέικ.
– Αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη της ζύμης μόλις προστεθούν τα ξηρά συστατικά. Η υπερβολική ανάμειξη μπορεί να γίνει σε ένα πυκνό και σκληρό κέικ.
– Για να δείτε ομοιόμορφο ψήσιμο, περιστρέψτε τις φόρμες του κέικ μέχρι τη μέση του χρόνου ψησίματος.
– Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν εντελώς πριν τα συναρμολογήσετε και τα παγώσετε. Αυτό εμποδίζει το πάγωμα να λιώσει ή να γλιστρήσει λόγω της υπολειπόμενης θερμότητας.
– Για ένα επαγγελματικό φινίρισμα, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα offset για να εξομαλύνετε το πάγωμα στα στρώματα του κέικ.
– Εάν θέλετε, μπορείτε να γαρνίρετε το κέικ με κόκκους καφέ, μακαρόν ή με σκόνη κακάο για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι κατά προσέγγιση διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1 φέτα) αυτού του κέικ καφέ και αμυγδαλωτού:

  • Θερμίδες: 450
  • Συνολικά λιπαρά: 22 g
  • Κορεσμένα λιπαρά: 12 g
  • Χοληστερόλη: 95 mg
  • Νάτριο: 220 mg
  • Υδατάνθρακες: 60 g
  • Ίνες: 2 g
  • Σάκχαρα: 45 g
  • Πρωτεΐνη: 5 g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποσότητες των συστατικών που αναφέρονται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το κέικ καφέ και αμυγδαλωτό, κόψτε το προσεκτικά σε μεμονωμένες μερίδες χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι. Μπορείτε να παρουσιάσετε κάθε φέτα σε ένα πιάτο γλυκού ή βάση για κέικ για μια κομψή πινελιά. Για πρόσθετη απόλαυση, συνοδεύστε κάθε φέτα με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια. Η φρέσκα μούρα ή μια λίγο σάλτσα σοκολάτας μπορεί να είναι απολαυστικές εναλλακτικές που συμπληρώνουν τις γεύσεις του κέικ.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και τη γεύση του Κέικ Coffee and Macaroon, αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο ή καλύψτε το καλά με πλαστική μεμβράνη. Διατηρήστε το σε θερμοκρασία δωματίου έως και 3 ημέρες. Εάν πρέπει να φυλάξετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, να βάλετε στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα. Πριν το σερβίρετε, αφήστε το παγωμένο κέικ να έρθει σε θερμοκρασία για βέλτιστη γεύση και υφή.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Αν και αυτό το κέικ με καφέ και αμυγδαλωτό είναι αναμφισβήτητα μια παρακμιακή απόλαυση, μερικά από τα συστατικά του προσφέρουν πιθανά αποτελέσματα για την υγεία:

  1. Καφές: Ο καφές περιέχει αντιοξειδωτικά και μπορεί να προσφέρει διάφορα για την υγεία, όπως βελτιωμένη γνωστική λειτουργία, αυξημένα ηλεκτρικά και μειωμένο κίνδυνο ορισμένων ασθενειών.
  2. Καρύδα: Η καρύδα είναι μια πηγή υγιεινών λιπών, φυτικών ινών και καλής μετάλλων. Μπορεί να υποστηρίξει την υγεία της καρδιάς, να προάγει τον κορεσμό,

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button