Εύκολες συνταγές

Συνταγή για muffin με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην υπέροχη συνταγή μου για Muffin με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα! 🥜🍫 Αυτή η απολαυστική απόλαυση συνδυάζει τον κρεμώδη πλούτο του φυστικοβούτυρου με την ακαταμάχητη γλυκύτητα της σοκολάτας. Με την υγρή υφή και τις παραδεισένιες γεύσεις τους, αυτά τα μάφιν είναι βέβαιο ότι θα γίνουν αγαπημένα τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

Συστατικά

Για να ετοιμάσετε αυτή τη λαχταριστή συνταγή, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

2 φλιτζάνια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

1/2 φλιτζάνι
Καστανή ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι
Κρεμώδες φυστικοβούτυρο

1/4 φλιτζάνι
Άγλυκο κακάο σε σκόνη

1 κουταλιά της σούπας
Μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1 φλιτζάνι
Γάλα

1/3 φλιτζάνι
Φυτικό λάδι

2
Μεγάλα αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι
Ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για αυτήν τη συνταγή, συγκεντρώστε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης (μεγάλου και μεσαίου μεγέθους)
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Λαστιχένια σπάτουλα
  • Κασέτα για μάφιν
  • Σόβες για cupcake
  • Σχάρα ψύξης

Και μην ξεχνάτε τα νόστιμα υλικά που αναφέρθηκαν παραπάνω!

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C) και στρώστε τη φόρμα για μάφιν με επένδυση για cupcake.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την κρυσταλλική ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
  3. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, συνδυάστε το γάλα, το φυτικό λάδι, τα αυγά, το φυστικοβούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ομογενοποιηθούν.
  4. Ρίξτε σταδιακά τα υγρά υλικά στα στεγνά υλικά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά. μερικά κομμάτια είναι τέλεια.
  5. Διπλώστε τα κομματάκια σοκολάτας, διασφαλίζοντας ότι είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα σε όλο το κουρκούτι.
  6. Ρίξτε με κουτάλι τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα για μάφιν, γεμίζοντας κάθε φλιτζάνι περίπου κατά τα δύο τρίτα.
  7. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 18-20 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός μάφιν.
  8. Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε τα muffins από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στη φόρμα για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν την απολαυστική συνταγή Muffin με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα είναι περίπου 15 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος στο φούρνο διαρκεί περίπου 18-20 λεπτά. Έτσι, συνολικά, μπορείτε να περιμένετε αυτά τα νόστιμα muffins να είναι έτοιμα για να τα απολαύσετε σε λιγότερο από 40 λεπτά!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Για να πετύχετε υγρά και αφράτα μάφιν, αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη της ζύμης. Διπλώστε απαλά τα υγρά και τα στεγνά υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν.
  • Για επιπλέον γεύση, μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα φιστίκια ή επιπλέον κομματάκια σοκολάτας στο κουρκούτι.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος σας έχει προθερμανθεί σωστά πριν τοποθετήσετε τη φόρμα για μάφινς μέσα για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο ψήσιμο.
  • Βάλτε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός μάφιν για να ελέγξετε αν είναι έτοιμο. Αν βγει καθαρό, τα μάφιν είναι έτοιμα.
  • Αφήστε τα muffins να κρυώσουν ελαφρώς στη φόρμα πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα. Αυτό τα βοηθά να διατηρήσουν το σχήμα τους και να μην κολλήσουν.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Απολαύστε αυτά τα υπέροχα Muffins με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα, ενώ παρακολουθείτε τη διατροφή σας. Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
280

Συνολικό Λίπος
14 g

Κορεσμένα λιπαρά
4g

Trans Fat
0g

Χοληστερόλη
30 mg

Νάτριο
220 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
34 g

Διαιτητικές ίνες
2g

Σάκχαρα
19 g

Πρωτεΐνη
6g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με συγκεκριμένα συστατικά ή παραλλαγές στην προετοιμασία.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτά τα λαχταριστά Muffins με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα είναι τέλεια ως αυτόνομη λιχουδιά ή συνοδεύονται από ένα ζεστό ρόφημα όπως καφέ ή γάλα. Μπορείτε επίσης να τα σερβίρετε ως απολαυστικό επιδόρπιο μετά το γεύμα. Για να βελτιώσετε την παρουσίασή τους, σκεφτείτε να πασπαλίσετε τα muffins με ζάχαρη άχνη ή να περιχύσετε λιωμένη σοκολάτα από πάνω. Για μια επιπλέον πινελιά, μπορείτε να γαρνίρετε κάθε μάφιν με θρυμματισμένα φιστίκια ή ένα τσιπ σοκολάτας.

Αν αναζητάτε εναλλακτικές πλευρές για να συμπληρώσετε αυτά τα μάφιν, τα φρέσκα φρούτα κομμένα σε φέτες όπως οι φράουλες ή οι μπανάνες αποτελούν μια νόστιμη και δροσιστική επιλογή. Μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια μπορεί επίσης να προσθέσει ένα απολαυστικό κρεμώδες στοιχείο.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τα μάφιν με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα φρέσκα για περισσότερο, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και τρεις ημέρες. Εάν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους, μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα. Πριν τα απολαύσετε, αφήστε τα ψυγμένα muffins να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστάνετε τα απαλά στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Το να επιδοθείτε σε αυτά τα Muffins με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα δεν σημαίνει ότι θα θυσιάσετε εντελώς τα οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν ορισμένα αξιοσημείωτα πλεονεκτήματα των βασικών συστατικών:

  1. Φυστικοβούτυρο: Παρέχει μια καλή πηγή πρωτεΐνης, υγιών λιπών και διαιτητικών ινών. Περιέχει επίσης βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και κάλιο.

  2. Τσιπς μαύρης σοκολάτας: Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία από το οξειδωτικό στρες. Μπορεί επίσης να συμβάλει στην καρδιαγγειακή υγεία και να βελτιώσει τη διάθεση.

  3. Κάκαο σε σκόνη: Συσκευασμένο με φλαβονοειδή, η σκόνη κακάο προσφέρει πιθανά οφέλη για την υγεία της καρδιάς και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Περιέχει επίσης μέταλλα όπως σίδηρο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο.

  4. Γάλα: Πλούσια πηγή ασβεστίου, πρωτεϊνών και βασικών θρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη D, το γάλα συμβάλλει σε γερά οστά και δόντια.

Αν και αυτά τα μάφιν πρέπει να τα απολαμβάνετε με μέτρο, προσφέρουν κάποια θρεπτική αξία μαζί με την υπέροχη γεύση τους.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για μάφιν με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα, ίσως σας αρέσει επίσης:

  • Σοκολατένια Cupcakes με φυστικοβούτυρο
  • Μπισκότα φυστικοβούτυρου και σοκολάτας
  • Brownies με φυστικοβούτυρο

Αυτές οι συνταγές διαθέτουν τον ακαταμάχητο συνδυασμό φυστικοβούτυρου και σοκολάτας σε διαφορετικές απολαυστικές μορφές. Δοκιμάστε τους και ανακαλύψτε ακόμα πιο απολαυστικές λιχουδιές!

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή είναι εμπνευσμένη από διάσημους σεφ και λάτρεις του φαγητού που έχουν κατακτήσει την τέχνη του να συνδυάζουν γεύσεις για να δημιουργήσουν αξέχαστα επιδόρπια. Σημαντικά ονόματα που έρχονται στο μυαλό περιλαμβάνουν:

  1. Ina Garten – Γνωστή για την τεχνογνωσία της στη δημιουργία ανακουφιστικών και νόστιμων αρτοσκευασμάτων.
  2. Nigella Lawson – Ένα εικονίδιο μαγειρικής που εμποτίζει το πάθος και την απόλαυση στις συνταγές της.
  3. Yotam Ottolenghi – Φημίζεται για την καινοτόμο προσέγγισή του στους συνδυασμούς γεύσεων και στην παρουσίαση.

Αυτές οι γαστρονομικές εμπνεύσεις έχουν επηρεάσει τις δικές μου δημιουργίες και είμαι ενθουσιασμένος που μοιράζομαι αυτήν την υπέροχη συνταγή για μάφιν με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα μαζί σας σήμερα. Απολαύστε!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button